2016-2017 DÖNEMİ ÖĞRENCİ BURSLARI
PROGRAMI
BURS MÜRACAATINDA BULUNACAK ÖĞRENCİLERİN DERNEĞİMİZE TESLİM EDECEĞİ BELGELER
- Burs başvuru formunun özenle doldurulması.
- 2 Adet resim, Kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi aslı,
- Aile bireylerinin gelir durumlarını gösterir maaş belgesi (bordro)
Başvuru belgeleri en geç 04 Ekim 2016 tarihine kadar öğrenci veya velisi tarafından dernek merkezimizde olacak şekilde elden teslim edilecektir.
İstenen belgelerin düzenlenme tarihi başvuru formunun doldurulduğu tarih itibariyla 2 aydan önce olmamalıdır. Tüm evraklarda eksik imza, eksik bilgi ve yanlış beyan tespit edildiğinde müracaatınız geçersiz sayılacaktır.
KÜÇÜKYAYLALILAR DERNEĞİNDEN BURS ALABİLME KRİTERLERİ
NOT:GERÇEKTEN İHTİYAÇ SAHİBİ İSENİZ BAŞVURUNUZU YAPINIZ.
SOSYAL AMAÇLI BURS PROGRAMI HAKKINDA AÇIKLAMA
- GENEL ESAS ( Tüzüğün 2. maddesi)
Derneğimiz Trakya bölgesinde ikamet eden tüm hemşerilerimiz ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoymak, kültürünü yaşatmak, topluma faydalı gençler yetiştirmek, Birlik ve beraberliği sağlamak, maddi olanağı olmayan üyelerimize maddi manevi katkıda bulunmak okuyan öğrencilerimize burs vermek katkıda bulunmak amacı ile kurulmuştur
- DİĞER ESASLAR:
– Burs verilecek öğrencilerin seçiminde dikkate alınacak öncelik sırası ;
- a) Dernek Üyelerimizin Eş Çocuk ve Torunları olması.
- b) Yetim, veya birden fazla kardeş olanlar önceliklidir.
-Burslar, öğrencinin sosyo-ekonomik durumu değerlendirilerek tahsis edilir ve burs verilecek öğrencilere sms yoluyla duyuru yapılır.
-Burs çıkmayan öğrencilere duyuru yapılmaz ve evrakları posta ile iade edilmez. (İsteyen dernek merkezinden alabilir.)
-Burs miktarı her ders yılı yeniden tespit edilir ve burslar 2016 Kasım – 2017 Mayıs dönemini kapsamaktadır.
-Başarıyı teşvik etmek ve başarılı bursiyerleri ödüllendirmek amacıyla, öğretim yılı sonu not ortalaması 100 üzerinden en az 85 veya 4 üzerinden 3,4 olduğunu belgeleyen bursiyerlere yönetim kurulumuzca belirlenecek miktarda para ödülü verilir.
3-BURSUN KESİLMESİNİ GEREKTİREN HALLER:
- a) Burs aldığı süre içinde yanlış beyanda bulunduğu tespit edilenlerin,
- b) Sınıfta kalanların, Kayıt donduranların, Öğretim Kurumu ile ilişiği kesilenlerin, sınıf geçtiklerini öğrenci belgesi ile 4 Ekim’e kadar belgelemeyenlerin ,
( Örnek: 2 yıllık Üniversite öğreniminin 3. yıla uzaması veya 4 yıllık Üniversitenin 5. yıla uzaması durumunda burs verilmez. )
- c) Öğretim kurumu veya öğrenim dalını değiştirdiği ilk yıl için burs verilmez. (Müteakip yıllarda tekrar talepte bulunulabilir.)(
- d) Öğrenciye yakışmayacak tutum ve davranış içinde bulundukları yargı ve ilgili öğretim kurumu organlarının kararı ile veya güvenilir belgelerle sabit olanların BURSLARI KESİLİR.
- e) Yukaridaki nedenlerin herhangi birinden dolayı bursu kesilenlerden, burs kesilme tarihine kadar ödenmiş olan burs ücreti toplamı geri alınır.
ÖNEMLİ NOTLAR:
1- Formu doldurmadan önce, “BURS PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA” bölümünü dikatlice okuyunuz.
2– a) T.C. vatandaşı olan
- b) Sosyal yardımlaşmanın gereğine inanan.
- c) Maddi durumu öğrenimini zor devam ettirecek şekilde yetersiz olan.
d)Çalışkan,dürüst,inançlı olan.
- e) Hiçbir aşırı akımın içinde olmayan
Üniversite öğrencilerine burs verilir.